Tassie Devil

Magic Pvr Arrived Today

2,065 posts in this topic

Regards the demise of the Magic TV PVR. I don't want to put WKLIE on the spot but perhaps he could weigh in the topic. I went looking for a current user manual yesterday and found the Australian web site is gone.

Seems ok now:

http://www.magictv.com/au/index.html

http://www.magictv.com/au/downloads/MTV4000PVR-Owners-Guide-v1.0.pdf

http://www.magictv.com/au/downloads/MTV-AU-Owners-Guide-v1.0.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no worries for the Magic TV Australia web site to disappear any time soon. As for using Australia firmware for Hong Kong products, that's impossible because the hardware is different.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've noticed that with the latest firmware, every time I change the channel after about a second the full iPanel appears for 1 second and then disappears. Is it possible to stop this from occuring?

Edited by murgles

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've noticed that with the latest firmware, every time I change the channel after about a second the full iPanel appears for 1 second and then disappears. Is it possible to stop this from occuring?

That panel display can be turned off in settings, if that's what you're asking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK folks, here is a weird one to find the answer to.

After purchasing MAGIC no 2 one PVR had to be changed to an alternate set of IR codes. I chose unit 1 which had operated faultlessly on the original code set for several months. First up I tried the playstation set but moved on to the Windows remote set. The odd behaviour is when I first power on it will fire up, settle down with a blip of audio but then switch off again. At times this does not happen but other times it will take 4 start up attempts before it stays on. All other functions are normal & no problems with timer start ups to record.

Suggestions?

TIA

John

EDIT POSTSCRIPT: It does seem as if the start up code is being transmitted twice - it first switches it on, then subsequently off. To eliminate that possibility I have quickly turned the remote away after pressing the ON/OFF button but it still seems to occur.

Edited by Tassie Devil

Share this post


Link to post
Share on other sites
First up I tried the playstation set but moved on to the Windows remote set.

Do you mean you first tried the Xbox 360 remote code, then switched to the Microsoft MCE remote code? Have you got an authentic MCE remote?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you mean you first tried the Xbox 360 remote code, then switched to the Microsoft MCE remote code? Have you got an authentic MCE remote?

Yes I do mean that - apologies for the fuzzy description - I have cleverly mislaid both the Manuals, tried to find them on the net but failed, so had to resort to crude descriptions.

I switched from the Xbox remote because the one purchased on the net was a "cut down" one with no number buttons. The MCE remote appears to be authentic but again it was from e-bay so appearances can be deceptive. Bottom line I might have a bad remote - the only explanation I can think of. It must be sometimes transmitting only one code (correct) but sometimes flips to two. Suggestions about where to get a reliable remote I could rely upon welcomed.

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK folks, here is a weird one to find the answer to.

I've also got one of my Magic's operating with an MCE remote.

Sometimes when I turn it on it briefly shows what looks like a line of computer code on the front screen before the usual "Magic TV" appears.

Don't know if it has anything to do with the "remote setting" on the Magic or not though. It could be just a quirk with my particular machine. Other than that its behaviour has been exemplary.

Maybe you could try making unit 2 the MCE machine and see if it that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes when I turn it on it briefly shows what looks like a line of computer code on the front screen before the usual "Magic TV" appears.

If you're using low power energy saving modes, that's normal. It's due to some electronics-level stuff concerning the front panel display hardware that I can't explain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The MCE remote appears to be authentic but again it was from e-bay so appearances can be deceptive.

Does the MCE remote sends multiple signals for other buttons as well, such as the arrow buttons (in Recorded Programme List)?

Please also try pressing the power button quickly and with less pressure. There is a mechanism in the Magic TV to prevent something like from happening - consecutive power button presses are ignored. For the remote to defeat this mechanism it has to resend the signal for a relatively long time. To test this mechanism, use the Magic TV remote on the other unit, and presses the power button twice.

Edited by wklie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the MCE remote sends multiple signals for other buttons as well, such as the arrow buttons (in Recorded Programme List)?

Please also try pressing the power button quickly and with less pressure. There is a mechanism in the Magic TV to prevent something like from happening - consecutive power button presses are ignored. For the remote to defeat this mechanism it has to resend the signal for a relatively long time. To test this mechanism, use the Magic TV remote on the other unit, and presses the power button twice.

No, but I think I have it working OK now - the codes have been transferred on to an HTM Universal remote and all seems good so far (touch wood).

Thanks for the help everyone

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been busy converting video files to M2TS to play using 'MTV Gadgets Camcorder Videos' and they are looking good through the Magic Chipset in fact very good. I have not got round to converting 720 MkV files to M2TS but expect them to be stunning.

The only problem is converting AVI takes ages I am using DVDFab and ANYDVD for conversions, the best way is to leave them overnight to do the conversion.

It would be nice if the Magic could play a variety of video codecs.

I have a 1080P Netgear Media Streamer but I think the Magic is very close.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been busy converting video files to M2TS to play using 'MTV Gadgets Camcorder Videos' and they are looking good through the Magic Chipset in fact very good. I have not got round to converting 720 MkV files to M2TS but expect them to be stunning.

I have a 1080P Netgear Media Streamer but I think the Magic is very close.

Which Netgear model do you have? Why use the Magic TV for video file playback if your Netgear does the job?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which Netgear model do you have? Why use the Magic TV for video file playback if your Netgear does the job?

I have a EVA8000 which does a good job but the Firmware is a bit clunky and crashes more times than you would like.

The Magic does playback the files very well apart from the time taken doing conversions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a EVA8000 which does a good job but the Firmware is a bit clunky and crashes more times than you would like.

The Magic does playback the files very well apart from the time taken doing conversions.

EVA8000 uses a much older Sigma Designs 8623, compared to the 8655 used in Magic TV. In this case there's no question the 8655 will have better video quality and deinterlacing than 8623 if the same file can be played directly. A recent Netgear product has 8642, which is more advanced than 8655.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad my eyes were not deceiving me. Just converted a 720MkV file and yes it looks fantastic. I need a new Netgear streamer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need a new Netgear streamer.

Before you go buy one, I'd like to stress that none of the Sigma chips can decode H.264 Profile Level 5 (as far as I know). I did encounter some MKV with H.264 Profile Level 5, and I believe most of the hardware players cannot play it. Even if they are encoded at level 4.x, they may use exotic encoding parameters that would not be supported by hardware players. Eventually I decided to have a full-blown PC setup connected to the TV for video file playback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha Ha not going to chuck the EVA8000 cost too much back then. Must say it has played every MKV I have fed it so far. (TV Progs).

For the Magic just converted to M2TS looks very nice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now



  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.