Sign in to follow this  
Striker

Aldi - Bauhn - Dual Tuner Hd Pvr 500gb $199

Recommended Posts

Great unit ! Works well. Easy to record 2 channels at once and view a third sub-channel at the same time. No clock displayed on the front panel, though.

Have you checked the hard disk size?

Go to Menu/PVR settings/HDD manager.

I was expecting about 500Gb. Mine showed 98Gb !! I guess I've only got a 100Gb HDD. It's gone back to have a 500Gb drive installed.

I have the following versions: H/W V4, S/W V1.4, Boot V2.2. Updated Oct 16 2010 = 2 days before I bought it !!!!

What HDD Gb have you got? What version is your unit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got my replacement unit. Working perfectly!

The HDD now has 477Gb available. Closer to 500Gb than 98Gb of previous unit.

S/W version is now 1.2. What version do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Got my replacement unit. Working perfectly!

The HDD now has 477Gb available. Closer to 500Gb than 98Gb of previous unit.

S/W version is now 1.2. What version do you have?

Hi,

Just checked ours-the System Info is:-

Hardware Version 4

Software Version 1.4

Boot info 2.2

Update Date Oct 16, 2010, 15:06:46

I wonder how we get updates.

HDD shows 477 Gb usable.

Edited by q6supvr

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was lucky enough to get one on the Wednesday before the sale officially started - they had one on display in the glass cabinet for $199 & I asked if I could buy one & they said yes. I suppose once they display/offer an item they're legally obliged to sell it to the customer.

Mine has no color or contrast issues at all & is connected via HDMI. Overall, I found the picture quality to be fantastic. I even connected the tuner (via av to scart) to an early generation Panasonic 80gb hdd/dvd recorder (which only has an analogue tuner) & the quality is great despite the Panasonic being SD (576i) which downscales the resolution.

My only (minor) issues are that -

1. The unit will not turn back on from standby with the remote control - the remote works for every function including switching off, but it won't turn the unit on. I need

to unplug & re-plug the socket for it to fire up.

2. On a recorded program, every 10 minutes or so, the picture skips forward a few seconds & the fast forward menu simultaneously appears on the screen.

Has anyone else had these issues.

Thanks

Managed to get the last one at the Paramatta store. Installed & connected via HDMI works well in all aspects.

Have recorded about 15 programs using the EPG & Manual timer settings with no problem other than the shows running overtime & missing the last few minutes. I am now editing the timer files & adding an extra 5 minutes to the end time.

I dont have any colour problems or problems switching on from standby. Sounds like you may have a dud.

With the Picture skipping forward & fast fwd bar appearing, I have seen this on my unit, but I only noticed it do that on a 2 hour movie. It happened twice I think but I put it down to a multiple segment recording. My old PVR use to do the same thing ie long recordings would be recorded into multiple shorter segments.

With your problem of switching on using the remote I have found that a short press on the remote red power button brings the unit out of standby but longer presses seem to switch the unit on then back off before the display illuminates.

At least it has a decent warranty

Oh for info

My software Version is 1.4 Update date Oct 16 2010

Rgds Alan

Edited by Allan C

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hooked up one of three that I bought.It has the poor internal connection problems that effect the aerial loop,etc,etc that dogs many similar PVRs,especially the Yess 4688U-likely from the same factory.Poor/no quality control.

I expect this problem to be fixed fairly easily under warranty.I do not expect to put up with the shameful scam that Crazy Stu pulls to avoid refunds.

I'll hook up the other two when I have the time.

Haven't bothered testing it beyond that.If they cannot fix a simple problem like that,they go back.Still have 7 weeks for a no fuss return.350 days under Consumer Law for a little fuss return-depends on store manager,most know

and it is actually no fuss.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...every 10 minutes or so, the picture skips forward a few seconds & the fast forward menu simultaneously appears on the screen.

Has anyone else had these issues.

Thanks

Only a very quick step every 30 mins or so.

BTW, mine turns on with remote control.

Edited by Ps3Tony

Share this post


Link to post
Share on other sites
....I dont have any colour problems or problems switching on from standby. Sounds like you may have a dud.

...

Nah, it's all good. I just had to change the colour on the TV, problem solved :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Through USB stick.

Hi,

I meant where do we go to get the update loaded onto the USB stick. So far I haven't found any Bauhn support site.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I hooked up one of three that I bought.It has the poor internal connection problems that effect the aerial loop,etc,etc that dogs many similar PVRs,especially the Yess 4688U-likely from the same factory.Poor/no quality control.

I expect this problem to be fixed fairly easily under warranty.I do not expect to put up with the shameful scam that Crazy Stu pulls to avoid refunds.

I'll hook up the other two when I have the time.

Haven't bothered testing it beyond that.If they cannot fix a simple problem like that,they go back.Still have 7 weeks for a no fuss return.350 days under Consumer Law for a little fuss return-depends on store manager,most know

and it is actually no fuss.

Hi,

I'm waiting to hear how you get on with the other two. Any progress?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not yet.

Despite the PVR glitch (expected from Aldi),I have been sufficiently impressed with the two 47" TVs that I bought a Bauhn Blue Ray player for $99 on Monday.

Have 2 PVRs,one HD camcorder and a BlueRay player still in their boxes.Fair chance that lot will go back.Dunno!

Way behind on work on a $130 million movie of mine.Sidetracked with this Forum today.

On the brighter side-movie may be in 4D by the time I get back to it!It is set in 1888.Mr. Peabody............???????

Seriously,will post-expect similar to first unit.If they are fixable,I'll inquire about voltages and upgrading to 1TB Hitachi in two years time.Doubt the units will handle larger HDDs than that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I meant where do we go to get the update loaded onto the USB stick. So far I haven't found any Bauhn support site.

Who said there is an update needed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Who said there is an update needed?

Hi,

So far as I know no one has said so. My question was simply aimed at finding if anyone else had been more successful than I in finding a BAUHN support site. As a matter of interest it appears, from previous posts, that there are at least 2 firmware versions out there-1.2 and 1.4- anyone got the issue date for 1.2?

Edited by q6supvr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Truman,

I have the same issue. It keep re scanning the channels and as you have mentioned I need to power off unplug the HDMI cable re plug to get this running. Thinking of returning it back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Truman,

I have the same issue. It keep re scanning the channels and as you have mentioned I need to power off unplug the HDMI cable re plug to get this running. Thinking of returning it back.

Did you save it after the scan?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Truman,

I have the same issue. It keep re scanning the channels and as you have mentioned I need to power off unplug the HDMI cable re plug to get this running. Thinking of returning it back.

Hi,

This morning, while my wife was trying to watch "Anne of Green Gables", the unit failed, apparently locked up. I had to unplug it to power off. On restarting any attempt to bring up the recorded list resulted in a "The HDD has not been recognised" [Not the exact wording, but conveys the sense] message. Powered off again, making sure the pilot light had finally gone off-same result. Tomorrow I'll take it back and get my money back, will buy a second YESS to replace it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only started using mine yesterday.

Version 1.4.

500 GB.

Does not turn off after dual recording.

Playback progress bar sometimes appears for no known reason.

Lack of aerial through when turned off a big "turn off",as I bought three.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Purely using one of mine as a single tuner for HD channels.So far OK.

Had local transmission problems,which accounted for progress bar appearing.

JB HiFi has a Soniq I TB @ $299.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was lucky enough to get one on the Wednesday before the sale officially started - they had one on display in the glass cabinet for $199 & I asked if I could buy one & they said yes. I suppose once they display/offer an item they're legally obliged to sell it to the customer.

Mine has no color or contrast issues at all & is connected via HDMI. Overall, I found the picture quality to be fantastic. I even connected the tuner (via av to scart) to an early generation Panasonic 80gb hdd/dvd recorder (which only has an analogue tuner) & the quality is great despite the Panasonic being SD (576i) which downscales the resolution.

My only (minor) issues are that -

1. The unit will not turn back on from standby with the remote control - the remote works for every function including switching off, but it won't turn the unit on. I need

to unplug & re-plug the socket for it to fire up.

2. On a recorded program, every 10 minutes or so, the picture skips forward a few seconds & the fast forward menu simultaneously appears on the screen.

Has anyone else had these issues.

Thanks

Jumping and freezing!

Yes, Truman. I have had them for the past few months!!!!

I think our Aldi Bauhn 500Gb HD box has to go back. When watching a recorded video it occasionally does 3 things.

1. The picture freezes and the buttons on the remote do not work. I have to pull out the plug to reset the box and start watching from the beginning again.

2. Ditto when fast forwarding through the adverts.

3. It 'jumps forward'. The x1 info bar appears at the bottom of the screen and I have to rewind to view the few minutes I have missed.

Very annoying. (My software is version 1.2.)

Any clues?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe see if you can update the FW to a newer version - maybe 1.4 as mentioned above.

But to some extent it just shows that cheap PVRs can not always be a joy to use.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  



  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.