Jump to content


Photo

Oppo Bdp-93


  • Please log in to reply
1347 replies to this topic

#1326 Lef

Lef

    AV Forums Member

  • Member
  • 6 posts

Posted 26 November 2013 - 07:16 AM

My problem is that I removed the original files (PRO kit firmware) from USB (the one which is installed into the PRO kit) by mistake. Consequently it does not change regions.
Now I need those files back. Where can I get them and how to install?

I have the latest Oppo firmware.
Questions:
1. Where can I get the files for PRO kit?
2. How to install?


Sorry, but from the instruction by the link provided I did not get the answers.

#1327 Quark

Quark

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,316 posts

Posted 26 November 2013 - 08:00 AM

If you removed the USB stick installed in the pro kit and need to replace it, see post #1307 back a couple of pages - there's a little more detail in the following posts.

If you only need to flash the firmware, see the instructions in the zip files I linked to.

#1328 Lef

Lef

    AV Forums Member

  • Member
  • 6 posts

Posted 28 November 2013 - 01:36 AM

Thanks! I restored my PRO kit and upgraded to the latest firmware. Now it changes the regions.

But I still have a problem with one of my many blu-ray discs. Oppo says it cannot be played because of the wrong region code. 0770 menu says the region is correct.

#1329 Quark

Quark

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,316 posts

Posted 28 November 2013 - 05:10 AM

What disc is it? Sourced from?

#1330 Lef

Lef

    AV Forums Member

  • Member
  • 6 posts

Posted 28 November 2013 - 05:19 AM

Original Blu-Ray disc "Cloud Atlas". Zone "C". Can be played on PC and PS3. Oppo 93 does not play :(

#1331 Quark

Quark

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,316 posts

Posted 28 November 2013 - 07:30 AM

Have you tried using region A and B? Just in case of a coding error.

#1332 Lef

Lef

    AV Forums Member

  • Member
  • 6 posts

Posted 28 November 2013 - 11:15 PM

Yes, Oppo powers up with 1, 2 or 3 and the regions are changing.
Probably sonething wrong with the disc. but it is really strange that PS3 is able to play it.

#1333 Quark

Quark

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,316 posts

Posted 29 November 2013 - 05:44 AM

You could try contacting bluraychip.dk to see if they have a solution. Best to advise the UPC on the disc. Their service can be lackadaisical but it doesn't hurt to ask.

#1334 blairy

blairy

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,847 posts

Posted 14 December 2013 - 02:17 PM

:hyper: :hyper:My Oppo BDP93 I celebrating its third birthday today

#1335 alf56

alf56

    AV Forums Member

  • Member
  • 39 posts

Posted 18 December 2013 - 08:05 PM

Hi,has anyone else bought Elysium on blue ray,i bought it from Kmart yesterday ($19.00,bargain).
But when i decided to play it last night what do i get immediate audio drop outs, had to set audio output on the oppo to LPCM to cure it, worked fine then, but had to crank the volume up higher than usual to get a reasonable level.
Oppo 93 HDMI 1 video only to Samsung La40b650 TV, HDMI 2 to Yamaha RX-V665 receiver, only other blue ray I've had audio problems with is Totall Recall.

#1336 alf56

alf56

    AV Forums Member

  • Member
  • 39 posts

Posted 19 December 2013 - 08:18 PM

Hi,has anyone else bought Elysium on blue ray,i bought it from Kmart yesterday ($19.00,bargain).
But when i decided to play it last night what do i get immediate audio drop outs, had to set audio output on the oppo to LPCM to cure it, worked fine then, but had to crank the volume up higher than usual to get a reasonable level.
Oppo 93 HDMI 1 video only to Samsung La40b650 TV, HDMI 2 to Yamaha RX-V665 receiver, only other blue ray I've had audio problems with is Totall Recall.

Disregard this,disc was clean when it went in the player,i decided to check disc again today and it must of picked up a pet hair from the disc tray,blew hair off disc,tried it again on bitstream,and it worked perfectly,just goes to show always check the basics.

Edited by alf56, 19 December 2013 - 08:19 PM.


#1337 tyee

tyee

    AV Forums Member

  • New Member
  • 2 posts

Posted 06 February 2014 - 02:09 PM

Back in post 1311 kpothuwila has a link to some files. I downloaded them to see what they were and I'm confused. I thought the firmware files were the bluimage.frm and bluimg2.frm files. What are the ones in that post for?? I have the US oppo and the bluraychip kit. Great thread here with lots of info so I'm trying to get my facts before I try the latest upgrade of both the oppo and bluraychip.

#1338 Quark

Quark

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,316 posts

Posted 06 February 2014 - 02:56 PM

If you go here and click on the Kit Support tab, you'll see what they refer to. In essence the bluraychip professional kits went through a series of running changes and each version has different firmware requirements - it's important to use the correct firmware based on when you purchased your kit.

#1339 tyee

tyee

    AV Forums Member

  • New Member
  • 2 posts

Posted 07 February 2014 - 06:49 PM

Yes, all those kits have the .frm files in them. That other post I mentioned has 6 .bin files and 3 .img files. That's what's confusing to me.

#1340 Quark

Quark

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,316 posts

Posted 07 February 2014 - 09:28 PM

OK, believe those were for people who had a faulty internal usb stick on their pro mod and were physically replacing the stick.

#1341 SimonNo10

SimonNo10

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,353 posts

Posted 17 February 2014 - 03:43 PM

Quick question. I've got the BDP-95 with the Pro Mod purchased through Merlin Audio (not sure how long ago now), is it normal for a Red light to be constantly flashing (seen under the unit but inside)? I have just assumed it's the mod at work. Just want to make sure it's normal behaviour. I also find that the fan comes on only after about a minute in operation but doesn't happen all the time.

Edited by SimonNo10, 17 February 2014 - 03:46 PM.


#1342 blairy

blairy

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,847 posts

Posted 19 February 2014 - 07:55 PM

SimonNo10, I've got the pro mod, installed it myself on US BDP93. I've never noticed the flashing you refer to and I think I would..that sort of thing annoys me :pinch:

Might be best to check with Merlin.

Edited by blairy, 19 February 2014 - 07:55 PM.


#1343 SimonNo10

SimonNo10

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,353 posts

Posted 20 February 2014 - 04:51 AM

SimonNo10, I've got the pro mod, installed it myself on US BDP93. I've never noticed the flashing you refer to and I think I would..that sort of thing annoys me :pinch:

Might be best to check with Merlin.


I received a reply:

1. The flashing red led is on the usb stick on the Professional kit.

You can replace the stick if you want. Let me know if you want to do this and I will send instructions.


2. Try removing the power from the BDP-95. See if the fan remains off when the BDP-95 is then turned on.

The heat sensor for the fan is on the main board. The box could be cool to touch but the mainboard be hot.

The fan shouldn't come on immediately, but other than above I have no solution.



#1344 blairy

blairy

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,847 posts

Posted 01 March 2014 - 01:28 PM

Poop, my pro mod isn't working. What a bummer. When I go into setup and press 0770 it tells me I'm set to Region C. Buttons 1, 2 and 3 don't turn the player on.

I suppose I try a firmware reinstall first. As I understand it if that doesn't do the trick replace the USB inside. I got my mod direct from Bluraychip.

blairy

#1345 SimonNo10

SimonNo10

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,353 posts

Posted 01 March 2014 - 01:46 PM

Poop, my pro mod isn't working. What a bummer. When I go into setup and press 0770 it tells me I'm set to Region C. Buttons 1, 2 and 3 don't turn the player on.

I suppose I try a firmware reinstall first. As I understand it if that doesn't do the trick replace the USB inside. I got my mod direct from Bluraychip.

blairy


Is that a new feature as my pro mod doesn't do that. While my 95 is off I press 1,2 or 3 for what region I want then I turn the player on.

#1346 blairy

blairy

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,847 posts

Posted 01 March 2014 - 02:50 PM

Thank Simon, mine has always worked by pressing (say) button 1 and turns on the player set to Region A (2 for b and 3 for c). I might try it your way and see how that goes.

From the Bluray chip website:

By default, your bluray player is now region free for DVD. To set the bluray region to A, B or C, please press “1”, “2” or “3” on the remote when the player is in standby. The player will automatically power on, when “1”, “2” or “3” is pressed. The selected region will be stored and remembered, even when removing the mains supply from the player.
Cheers
Blairy

#1347 blairy

blairy

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,847 posts

Posted 01 March 2014 - 03:13 PM

Well found a much simpler solution. When reviewing the (rather basic) instructions:

  • To disable the automatic power on, press the blue button on the remote once.

  • To enable automatic power on again, press the yellow button once.
Turned on player...pressed yellow button..turned off player pressed 1 and power as SimonNo10 says he does and I'm in region A and all is working as it should.

Thanks
blairy

#1348 SimonNo10

SimonNo10

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,353 posts

Posted 01 March 2014 - 09:42 PM

Cool mate. I had no idea that option was available for turning the player on using the numbers. Glad you got it working.