Jump to content


Photo

Win Tv Time Incorrect?


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Stephen Dawson

Stephen Dawson

    AV Forum Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts

Posted 15 March 2010 - 08:57 AM

Over the last week or so the time on my PVR has been way off several times. I explored a bit last night and whenever I went to WIN TV (or GO! or WIN HD), the auto time seemed to go back several hours. When I switched to another station, it reset to the correct time.

Anyone else noticed this?

#2 freestate

freestate

    AV Forum Member

  • Member
  • 46 posts

Posted 15 March 2010 - 09:22 AM

Over the last week or so the time on my PVR has been way off several times. I explored a bit last night and whenever I went to WIN TV (or GO! or WIN HD), the auto time seemed to go back several hours. When I switched to another station, it reset to the correct time.

Anyone else noticed this?


This happened to me last night. I had set my Topfield 4410 to record 'V' on WIN between 20:25 and 21:45 (manually - I don't use the EPG to set recordings because the commercial channels are are so notorious for running over!) and then the F1 GP on SC10 from 22:25 to 02:00. After 'V' had recorded I just happened to glance at the Topfield's clock at around 22:15 and it said it was 08:05!!

#3 Stephen Dawson

Stephen Dawson

    AV Forum Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts

Posted 15 March 2010 - 09:34 AM

This happened to me last night. I had set my Topfield 4410 to record 'V' on WIN between 20:25 and 21:45 (manually - I don't use the EPG to set recordings because the commercial channels are are so notorious for running over!) and then the F1 GP on SC10 from 22:25 to 02:00. After 'V' had recorded I just happened to glance at the Topfield's clock at around 22:15 and it said it was 08:05!!

Okay, so I'll check it out a couple more times over the next day or two, and raise it with WIN if it persists.

#4 Stephen Dawson

Stephen Dawson

    AV Forum Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts

Posted 15 March 2010 - 09:54 AM

Okay, so I'll check it out a couple more times over the next day or two, and raise it with WIN if it persists.

Okay, as I write this sentence it is 10:38am on Monday 15 March. On the Topfield 7100 WIN TV is showing 7:58pm on Sunday 14 March. I switch over the ABC and the time is now 10:41am today. I switch back to WIN and after about 20 second, the time resets to 7:57pm yesterday. I go to SC10 at its 10:41am. Prime TV is 10:42am. SBS is showing 10:43. GO! on 88 is okay for about 20 seconds, and then resets back to 7:57pm.

Using a Beyonwiz DP-P2 ABC2 is showing 10:45am. SC10 HD is also showing 10:45am. WIN HD is showing 10:46am. With the Topfield, WIN HD switched back to 7:57pm yesterday.

This is odd, because it was the Beyonwiz that was showing the incorrect time. It could be that it polls the station for a time update less frequently.

To check that I've just switched off the BW and then switched it back on. I figured it would do a time check as part of the startup. Sure enough, within a few seconds of starting on WIN, the time reset to 7:57pm yesterday.

#5 Stephen Dawson

Stephen Dawson

    AV Forum Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts

Posted 15 March 2010 - 10:03 AM

Final note for the time being: I've just checked with a Sharp digital TV and it is acting in the same way, showing the correct time on all stations except for the WIN ones, and then resetting to 7:57pm on 14 March with those.

#6 Stephen Dawson

Stephen Dawson

    AV Forum Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 269 posts

Posted 15 March 2010 - 05:16 PM

I rang WIN TV in Canberra this morning to report this. The girl on the phone said that they were aware of the issue and expected it to be fixed soon. It seems to have been okay all afternoon.

#7 freestate

freestate

    AV Forum Member

  • Member
  • 46 posts

Posted 15 March 2010 - 08:30 PM

I rang WIN TV in Canberra this morning to report this. The girl on the phone said that they were aware of the issue and expected it to be fixed soon. It seems to have been okay all afternoon.


Goodo! - it's always nice to know it's not our machinery.

#8 rubaisport

rubaisport

    AV Forum Member

  • Member
  • PipPip
  • 238 posts

Posted 18 March 2010 - 09:36 AM

Im sure ive seen this happen several times in the past though