Jump to content


Photo

Asking for help?


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#51 Arbiter

Arbiter

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 02 August 2008 - 07:30 AM

Hi mates,
I just bought LEADTEK's Winfast DTV Dongle H, digital/analog TV and FM/DVB-T radio tuner, but the picture i get is black and white. I'd like to use an analog broadcast, and I have a Cable service. I have all the drivers and utilities installed, from the CD they included, and i also have the latest video card drivers installed. The picture is sharp, and the sound is of good quality too, so I believe it is not a cable matter.

Now, the strange thing is, that in the display options the program which actually provides the TV broadcast, named "winfast PVR2" does not let me change any of the visual settings, such as brightness, contrast, sharpness, etc... The level is set to zero for all of them, that is why the picture is only in black and white. It does not matter which renderer I use (there are 3 options: overlay mixer, VMR, VMR9), the bars just stay grey, and unchangeable. I looked for forums that especially discuss the troubles of this device but I've found nothing so far.

Any suggestions, on how i could get them changed? I'd appreciate it.

#52 ub3r21

ub3r21

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 17 August 2008 - 10:55 PM

Hey everyone

Looked around forums and they directed me to look here. Basically i'm after a TV Tuner card and was wondering whether or not the portable antennas that come with them are good. It will be located at the window if need to be. I'm just after information as to whether or not it would work that way. I know it depnds on the location etc, but i'm just after a general view. I want to avoid bunny ears if possible and i cannot put ports to an external antenna

#53 KhromZ

KhromZ

    AV Forums Member

  • New Member
  • 2 posts

Posted 25 September 2008 - 10:45 PM

Getting no channels/reception at all with my brand spankin new DVR3200 H from WinFast.

Running on XP, antenna is outside. Drivers installed and updated.. WTF?

#54 mtv

mtv

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 6,047 posts

Posted 25 September 2008 - 11:09 PM

Getting no channels/reception at all with my brand spankin new DVR3200 H from WinFast.

Running on XP, antenna is outside. Drivers installed and updated.. WTF?

It helps if you mention where you are, type of antenna you are using (single home, apartment complex shared antenna etc) and where you are receiving your signals from.

#55 KhromZ

KhromZ

    AV Forums Member

  • New Member
  • 2 posts

Posted 25 September 2008 - 11:28 PM

Nevermind, just stupid leadtek software.

Have images, but no sound.

http://img140.images...e=asdsadaf1.jpg

Edited by KhromZ, 25 September 2008 - 11:29 PM.


#56 Nomoreconfusion

Nomoreconfusion

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 15 November 2008 - 10:12 AM

How do I work out which tv tuner is supplied in my laptop - an HP dv1009tx?
This is all very new to me and I have managed to view channels 7,9 & 10 + ABC but cannot get SBS which is paramount.
In order to record and watch different tv simultaneously I may not have the right tv tuner but I don't know which tuner I have and can't find this in my help facility so welcome any pointers.
When I burn content to dvd, how do I ensure it will be in a format that will play on normal dvd players - not divx types?
Thanks







To all the others who have put their $0.02 in, let me add mine.

Joey, Thanks for trying to get this running, it's a really great idea.

To some of the others, may I respectfully suggest that you haven't read Joeys FIRST POST in this thread ......

PLEASE SUPPLY THE FOLLOWING INFORMATION WHEN INITIALLY ASKING FOR HELP IN THE FORUM.................

I'm failing to see what the problem is here guys, Joey has simply come up with a list of questions that a trouble-shooter might like to know when trying to assist someone with problems.

If you think Joey has left an appropiate question out, simply tell us what you believe the missing question(s) to be.

Suggestion.....

Joey, Many problems are caused by inadequate powers supplies. Do you think this is a relevant question to add to your list ?

Kudos to you Joey !!

Austen.



#57 abodd

abodd

    AV Forums Member

  • New Member
  • 3 posts

Posted 26 November 2008 - 11:15 PM

Hello Dear !!

I looking for AzureWave DVB-S2 USB_CI - AD-SB300 (7050) Device Driver for microsoft windows XP or VISTA
if every body knows give me a link for download this device driver
I will appreciate - my Device driver CD has been broken :(
Thanks

#58 jane12

jane12

    AV Forums Member

  • New Member
  • 4 posts

Posted 18 December 2008 - 04:37 PM

good idea. ^_^

#59 Clapo

Clapo

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 02 January 2009 - 10:10 PM

Hi,

I have a Pinnacle PCTV nanoStick (73e) DVB-T along with a Crest, indoor DVT-T flat panel antenna (a4000) uhf/fm/hdtv digital (uhf fq range 470-870 mhz, FVHF 47-230 mhz)

PC Specs: Asus P5LD2 Deluxe Motherboard
- Pentium D CPU - 3.2 & 3.2 ghz
- 2gb Ram
- Asus ATI 4850 GPU
- Windows XP SP3
- Netgear USB 2.0 WG111 wireless adapter

Area: Norwin (post code 4407) (60km west of Toowoomba, QLD)

I'm having troubles finding channels for the tuner, I've tried all sorts of scans, and nothing comes up. I've unsuccessfully tried input frequencies etc. manually, but even then I've got absolutely no idea as to what I'm doing wrong, even after reading up on some of the posts re: tuning in the regional qld sub-forum. When going to add a channel manually, it asks for the following:

channel type: (Digital mpeg2, or digital h264)
frequency:
service id:
original network id:
transport stream id:
PMT id:
PCR id:

I've tried using some of the information as mentioned in the relevant forums, but I can't seem to get anything to work. Any help/suggestions re: both the tuner, and/or adding manual tv channels would be much appriciated. Is it possible that my problem simply lies in that I don't have a strong enough antenna?

Thanks in advance :)

edit: I should note, that by entering some frequencies, I can get a signal strength of up to 55%, but no signal quality.

Edited by Clapo, 02 January 2009 - 10:12 PM.


#60 slimanddeadly

slimanddeadly

    AV Forums Member

  • New Member
  • 2 posts

Posted 23 June 2009 - 12:49 AM

Hardware:
Q01. Gigabyte G31MF-S2
Q02. Intel E5300
Q03. nVidia GeForce 9800GT
Q04. Several HDDs Sata drives.
Q05. Leadtek PxDVR3200 H
Q06. No
Q07. No
Q08. No

Drivers:
Q10. 6.14.11.8585
Q11. 6.0.1012.49

Software:
Q20. Windows XP
Q21. Service Pack 3
Q22. DirectX version installed ?
Q23. No
Q24. No
Q25. WinFast DVR2

Signal Environment:
Q30. Australia, Victoria Balwyn 3103 => Melbourne
Q31. Indoor (A rabbit ears and a
Q32. Get Standard Def channels just fine.
Q33. Nope
Q34. Nope


Ok I normally do a bit more research on this stuff before purchasing, but I thought it's be easier than this. I made the mistake of purchasing a DVR card. Can read to story of why a DVR card below. But suffice to say I can get any channels out of it. I keep scanning for them but I get nothing. NO signals whatsoever.

So what am I doing wrong? I'm thinking of going to dicksmith and picking up one of those specialised DTV antennas... but thats $60 on top of the $100 that I paid for the card...

I feel like a rookie for it not working so blatently. But thats the truth, TV signals are definately not my field of expertise. So anyone who has any suggestions :) Much appriciated :)

1. What is the problem with it? and can it be fixed?
2. Should I get another Antenna?
3. Should I just give up and try to return the card etc.

Story: So anyway there is a TV with a set top box in the living room. That works fine, but I have a small TV in my bedroom at the opposite end of the house. That one just has standard def. So knowing that SD will be phased out soon I thought since there is a nice big computer screen next to my bed why not use that and since my rig is definately fast enough make it into a DVR as well. :) Sad thing is I had to remove 2Gb of Ram to fit the card! So now I have only 2Gb.

#61 slimanddeadly

slimanddeadly

    AV Forums Member

  • New Member
  • 2 posts

Posted 23 June 2009 - 12:56 AM

Oh just wanted to add I tried with another cheap antenna that has an amplifier inbuilt. Got nothing again.

It's a sort of bunny ears but with this flat part in the middle. (Is there a proper name for that?)

#62 Daqtar

Daqtar

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 28 August 2009 - 10:20 AM

K, not sure if this is where to place it, but here goes!

K, I have purchased a Videomate Vista E650f Hybrid D/A PCIe card.

My problem is that it will not receive HD programs, the anologue and FM radio works fine.

I contacted Compro who told me to uninstall and update my drivers, this is where I have my problem!!!

I have uninstalled the drivers as per the instructions that where sent to me and have downloaded the latest drivers and have only been able to install the "VME800_6.0.107.5" driver!

When I try to install the "ComproDTV_4.28.410" it comes up and says - Setup has detetcted that version 4.51.200 is already installed. This setup installs an earlier version of ComproDTV 4 (4.28.410). You will have to uninstall the previous version before installing this version.

I for the life of me have searched everywhere and can't find any related programs that have the older version on it. how do I fix this?

I am running Xp

#63 chechnyan

chechnyan

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 25 September 2009 - 11:44 PM

hey ppl
i have buy twinhan visionplus dtv card (v. 2.42a) and its not working with my windows xp 64 bit ,i search in internet for audio and video x64 drivers and i cant find any thing :( .....need help plz ,,,,and thanx for this good site :)

#64 Abdul Haqq

Abdul Haqq

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 04 November 2009 - 12:13 PM

I am asking for help but cannot as I dont have Permission to start new topic. I emailed Administration but no answer. Sorry to but this here but no where else to go.

#65 Billy Two Hats

Billy Two Hats

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 05 November 2009 - 06:40 PM

You need to have made a certain number of posts before you can start a new thread/topic. Perhaps if you ask your question here, some one may be able to direct you to the correct thread to discuss answers.

#66 Tsloby

Tsloby

    AV Forums Member

  • Member
  • 15 posts

Posted 13 November 2009 - 05:04 PM

Ok i havn't followed the layout on the first page because it doesnt seem appropritate, tried starting a new thread but couldn't?
I have a bit of a problem..

Monitor: LG 2252TE [url="http://%20&lt;a%20href="http://www.lge.com/products/model/detail/w2252te.jhtml"%20target="_blank"&gt;http://www.lge.com/p...ml&#60;/a&#62; "] <a href="http://www.lge.com/p.../w2252te.jhtml" target="_blank">http://www.lge.com/p...l/w2252te.jhtml[/url] </a>

Size 22" wide
Resolution 1680x1050 (WSXGA+)
Pixel Pitch 0.282mmx0.282mm
Brightness 250cd/m2 (typical)
Contrast Ratio 10,000:1 (DFC)
Viewing Angle H: 176', V: 170' (CR>5)
Response Time 2ms (G2G)
Display Colors 16.7M Colors
Sync Range
Horizontal Frequency 30KHz~83KHz
Vertical Frequency 56Hz~75Hz
Input Signal
Video Signal D-Sub, DVI-D

I recently purchased a KWORLD SA290-Q PC/TV NATSC/QAM box off ebay
Model
Brand KWORLD
Model SA290-Q LE
General
Type External Tuner
TV Tuner Digital Tuner
TV Standards ATSC / ClearQAM
FM Tuner No
Remote Control Remote Included
Interface VGA
Features
Features Supports Digital Free-to-Air Vestigial TV, and Unencrypted QAM Cable TV

YPbPr Supports 1080i Video Output

Equipped with USB Input for MP3 and JPG playback.

Full-function Infrared Remote Control

ATSC: Vestigial and Unencrypted QAM

Supports widescreen LCD 1280x720 resolution LCD TV Box

Supports 4:3, 16:9 Aspect Ratio

1 click PC/VGA/TV changeover switch

Watch TV programs on LCD/CRT/PLASMA monitor
(VGA port)

Plug and play, no PC Required
Specifications
Ports In 75O IEC or Type-F x1
VGA x1
Mini Phone Jack ( 3.5mm stereo) x1
USB A-Type x1
Ports Out VGA x1
YPbPr x1
Composite x1
Audio R/L (RCA) x1
Mini Phone Jack ( 3.5mm Stereo) x1

Found out quite a bit of info on it, but didn't bother to check whether or not it would work in Australia. Got it today and was pretty annoyed at myself that i hadn't and it wasn't finding any channels. So i was wondering if this is possible

A)Return/Sell on Ebay the SA290-Q and buy a Set top box (SD/HD?) and hook it up to my LCD monitor through the DVI or VGA connection.. would this work?
B)Run a set top box through the SA290-Q's input, and do the same with a DVD player/Xbox........ would this Work?

Any help would greatly be appreciated as i've wasted $150 ($65-70 on postage) on something i can't use and it's pretty frustrating.

Edited by Tsloby, 13 November 2009 - 05:06 PM.


#67 papafunk

papafunk

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 10 December 2009 - 07:02 PM

Help!

I have purchased a Gigabyte GT-PTV-TAF-RH, which comes with Powercinema 5.0. It installed fine, however when I go to scan for dvb-t channels it does not tune any. I plugged in my old set top box into the same antenna port and it picked up everything fine, so it is not a signal problem. I installed dvb dream and it picked up all the digital tv channels. I would like to get the tv tuner working with powercinema so that my son can operate it with his remote supplied with the card. Any suggestions???

I just downloaded a trial of Powercinema 6.0 and installed. Same problem exists, it does not detect any digital tv channels at all. Once again this is not a signal problem as set top box works fine from same outlet. Madness????

Edited by papafunk, 10 December 2009 - 07:57 PM.


#68 midnightlad

midnightlad

    AV Forums Member

  • Member
  • 10 posts

Posted 15 December 2009 - 12:23 AM

every time i try an post a questio i get permission to start a topic in this forum

#69 AndrewW

AndrewW

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 14,237 posts

Posted 15 December 2009 - 08:26 AM

every time i try an post a questio i get permission to start a topic in this forum


Did you read the instructions when you signed up for the forum?

You need to make 5 posts in the red text thread (not randomly spamming other live threads) before you can start a new thread of your own.

Even if you missed it when you signed up, there is a big sticky post at the top of this forum I Can't Make A New Thread Or Send A Personal Message?!?

#70 bebear

bebear

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 22 March 2010 - 11:04 PM

Hi, I've bought AVerMedia DVB-T VolarX (A815) USB a couple months ago and when i tried the only channel i got is SBS only, what should i do to get other channels? i've been trying by choose the 'all signal' tab and scanned through it but doesnt seem to work at all.

Hardware:
Q01. Motherboard Manf ? Model ? Asus F8Vr
Q02. CPU Manf ? Speed ? 2.4 ghz
Q03. Video Card Manf ? Model ? ATI Radeon HD3470


Q05. DVB-T USB
Q06. Wireless Lan installed ? No
Q07. Bluetooth Devices installed ? No
Q08. Are you Overclocking ? No


Software:
Q20. Operating System ? Win Vista
Q21. Service Packs installed ? SP1
Q22. DirectX version installed ? 10
Q23. PowerDVD installed ? If so version ? Yes, Ultra Ver.
Q24. WinDVD installed ? If so version ? No


Signal Environment:
Q30. What Country ? Region ? Transmission Site ? are you trying to receive from. Australia, Victoria, Malvern East
Q31. Indoor or Outdoor antenna ? indoor

plz help me. thanks!

#71 raysalarf

raysalarf

    AV Forums Member

  • New Member
  • 1 posts

Posted 07 August 2010 - 05:51 PM

I have a good signal, proved by putting in a portable tv on the line
however I come up with 0 channels after scanning, and the picture says "no overlay available" maybe he has the same problem
any idea what this means? what overlay?

#72 vidtek

vidtek

    AV Forums Member

  • Member
  • 26 posts

Posted 05 March 2012 - 01:13 PM

Please search and read the forum before posting.

PLEASE SUPPLY THE FOLLOWING INFORMATION WHEN INITIALLY ASKING FOR HELP IN THE FORUM

Hardware
Q01. Motherboard Manf ? Model ? : Gigabyte Z68XUD4B3
Q02. CPU Manf ? Speed ? i7 3.5ghz
Q03. Video Card Manf ? Model ? Nvidia GTS450
Q04. Disk Drives Manf ? Model ? Connection Type ? Seagate 2tb WD 1.5tb WD 250gb for o/s
Q05. DVB-T Card / Device Manf ? Model ? Hauppauge HVR2200
Q06. Wireless Lan installed ? No
Q07. Bluetooth Devices installed ? Cisco BT, Logitech unified
Q08. Are you Overclocking ? No

Drivers:
Q10. Video Card Driver Version ? 295.2 Linux 64-bit
Q11. DVB-T Card / Device Driver Type ? Version ? Latest not to hand at the moment

Software:
Q20. Operating System ? Kubuntu Natty 64 bit with 32 bit libraries
Q21. Service Packs installed ? No
Q22. DirectX version installed ? n/a
Q23. PowerDVD installed ? If so version ? n/a
Q24. WinDVD installed ? If so version ? n/a

Q25. DTV Application installed ? Version ? Mythtv 0.24 +fixes

Signal Environment:
Q30. What Country ? Region ? Transmission Site ? are you trying to receive from. Perth Westernn Australia Bickley
Q31. Indoor or Outdoor antenna ? Outdoor
Q32. Do other DTV devices, STB's etc work from the same antenna ? Yes Sony HVR-HD700
Q33. Do you have Quad Shielded RG6 cabling installed end to end. Yes a quality install
Q34. Do you have a Masthead amplifer, a Distribution Amp, a Passive or Powered Splitter installed ? Yes


Mythtv PIP doesn't work, press the "V" key and nothing happens.

Tried: remapping keys
Updating video drivers to 295.2
Many options in mythth-setup and in the frontend setup too

Anyone any ideas?

Tony