Jump to content


Photo

SC HD


  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#1 steveo

steveo

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 30 March 2005 - 11:04 AM

Just did a rescan and found SC 50 HD showing as 1080i. Only showing a test pattern at the moment but its a start.

SteveO

#2 sagzshdnd

sagzshdnd

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPip
  • 202 posts

Posted 30 March 2005 - 04:23 PM

Just did a rescan and found SC 50 HD showing as 1080i.  Only showing a test pattern at the moment but its a start.

SteveO

<{POST_SNAPBACK}>


sick ass :blink: :P :P

#3 datvman

datvman

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,185 posts

Posted 30 March 2005 - 04:30 PM

Got a cap of the test pattern

#4 sagzshdnd

sagzshdnd

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPip
  • 202 posts

Posted 30 March 2005 - 04:34 PM

Got a cap of the test pattern

<{POST_SNAPBACK}>


could u get a link plz :blink:

#5 BlueDusk

BlueDusk

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 1,381 posts

Posted 30 March 2005 - 04:40 PM

Got a cap of the test pattern

<{POST_SNAPBACK}>


could u get a link plz :blink:

<{POST_SNAPBACK}>


I think datvman's post might be a question since he's in QLD. I'd also like to know what the bitrate is and whether it is 1440x1088 or 1920x1080. I'd take a cap if it was on-air here, but there's no activity yet here in Wollongong (received from Sydney).

#6 datvman

datvman

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 3,185 posts

Posted 30 March 2005 - 04:41 PM

no i ment 'Have YOU guys got a cap of the test pattern"

#7 sagzshdnd

sagzshdnd

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPip
  • 202 posts

Posted 30 March 2005 - 04:43 PM

no i ment 'Have YOU guys got a cap of the test pattern"

<{POST_SNAPBACK}>


oh

no :P :P :blink:

#8 steveo

steveo

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 30 March 2005 - 04:55 PM

Got a cap of the test pattern

<{POST_SNAPBACK}>


Sorry no can't do that. Its just the vertical colour bars, no sound.

#9 kenneth

kenneth

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 4,230 posts

Posted 30 March 2005 - 05:18 PM

SC HD is ~12.64Mb/s
------AC3 Audio: 447.51Kb/s
TS information says 13Mb/s (FOR AUDIO: AC3: Bitrate 448 Kbps Sample Rate 48 KHz
AC3: Mode complete main Coding 2/0 L, R)

SC10 SD is ~ 5.87Mb/s
------MPEG 2Audio: 257.67Kb/s
TS information says 6Mb/s (FOR AUDIO: Elementary Stream PID 354 (0x0162) MPEG-1 Audio
MPEG1 Audio: Bitrate 96 Kbps Sample Rate 32 KHz
MPEG1 Audio: Layer I Mode Stereo
)

Screen Capture: http://img173.exs.cx...34/tenhd7os.jpg (resized from 1440x1080 to 1920x1080)

Edited by kenneth, 30 March 2005 - 05:21 PM.


#10 BlueDusk

BlueDusk

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 1,381 posts

Posted 30 March 2005 - 05:34 PM

Hehe, the SC10 SD sound info is stuffed up :blink:, its wrong in Wollongong too though I guess it doesn't affect anyone. They should use a higher HD bitrate, don't waste them on nulls. :P Or are they gonna introduce a VPG soon?

#11 kenneth

kenneth

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 4,230 posts

Posted 30 March 2005 - 05:46 PM

There is a possiblity that a VPG may come on the SC10 network later (of course this was just an email from an anonymous person at SCB (using the email form on their site to contact them about it)).

They may just be copying Ten (or Ten told them not to go higher due to people like you Winston that pick up SC10 from non-licensed areas).

#12 BlueDusk

BlueDusk

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 1,381 posts

Posted 30 March 2005 - 05:56 PM

They may just be copying Ten (or Ten told them not to go higher due to people like you Winston that pick up SC10 from non-licensed areas).

<{POST_SNAPBACK}>

Heheheh :P So I'd be the scapegoat for PRiME being 576p (if they choose to go down that path) too? :blink: I stay on the Sydney channels most of the time anyways though. How about the Canadians? They can get American OTA/FTA stations and they're also relayed on cable.

#13 Champion_R

Champion_R

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,249 posts

Posted 30 March 2005 - 08:12 PM

Can someone please upload the TSReader readout?

#14 captainatomic

captainatomic

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,180 posts

Posted 30 March 2005 - 10:41 PM

Sure : Click Here

I have never done one of these exports so I did the ALL option.

#15 Champion_R

Champion_R

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,249 posts

Posted 30 March 2005 - 11:10 PM

Sure : Click Here

I have never done one of these exports so I did the ALL option.

<{POST_SNAPBACK}>

Thanks.

Looks like SCTen HD is 200kbits better off than Ten HD but there is a hell of a lot of null packets. Either they are planning to put up a VPG or they don't know how or are unwilling to optimise the mux.

They are also the only 1080i broadcaster using h x 1080 instead of h x 1088.

#16 Ingram

Ingram

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 834 posts

Posted 31 March 2005 - 03:31 PM

I just got the test channel here in Ballarat!!!!!

> video basics: 1440*1080 @ 25fps @ 0.7031 (16:9) @ 13000000bps, vbvBuffer 444

-> starting export of video data @ GOP# 0

!> dropping useless B-Frames @ GOP# 0 / new Timecode 00:00:00.000

packs: 36888 100% 6938328



-> Video: fr/ ct/ 1p/ cg/ og/ dg -> 82/ 1/ 0/ 7/ 0/ 0

-> Video length: 82 frames @ 00:00:03.280

-> GOP summary: min. 20, max. 24 fields; contains interlaced frames

-> avg. nom. bitrate 12981395bps (min/max: 12970000/13055200)

-> set first sequenceheader bitrate to 9800000bps

---> new File: D:\Video\2005-03-31(Thu)PM0329-CHD40.m2v



--> Teletext on PID 0x113 (SubID 0x10)



--> AC-3/DTS Audio on PID 0x4BC

Audio PTS: first packet 03:04:14.262, last packet 03:04:17.846

Video PTS: start 1.GOP 03:04:14.883, end last GOP 03:04:18.163

-> adjusting audio at video-timeline

-> src_audio: AC-3, CM, 2/0(2.0), 48000Hz, 448kbps @ 00:00:00.000

!> 1 frame(s) (32ms) added @ 00:00:03.232

audio frames: wri/pre/skip/ins/add 102/0/0/0/1 @ 00:00:03.264 done...

---> new File: D:\Video\2005-03-31(Thu)PM0329-CHD40.ac3

#17 jaybonzi

jaybonzi

    AV Forums Member

  • New Member
  • PipPipPip
  • 497 posts

Posted 31 March 2005 - 03:43 PM

Still not showing up here in newcastle

#18 bizzibee

bizzibee

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,411 posts

Posted 31 March 2005 - 04:40 PM

I just got the test channel here in Ballarat!!!!!

> video basics: 1440*1080 @ 25fps @ 0.7031 (16:9) @ 13000000bps, vbvBuffer 444

-> starting export of video data @ GOP# 0

!> dropping useless B-Frames @ GOP# 0 / new Timecode 00:00:00.000

packs: 36888 100% 6938328



-> Video: fr/ ct/ 1p/ cg/ og/ dg -> 82/ 1/ 0/ 7/ 0/ 0

-> Video length: 82 frames @ 00:00:03.280

-> GOP summary: min. 20, max. 24 fields; contains interlaced frames

-> avg. nom. bitrate 12981395bps (min/max: 12970000/13055200)

-> set first sequenceheader bitrate to 9800000bps

---> new File: D:\Video\2005-03-31(Thu)PM0329-CHD40.m2v



--> Teletext on PID 0x113 (SubID 0x10)



--> AC-3/DTS Audio on PID 0x4BC

Audio PTS: first packet 03:04:14.262, last packet 03:04:17.846

Video PTS: start 1.GOP 03:04:14.883, end last GOP 03:04:18.163

-> adjusting audio at video-timeline

-> src_audio: AC-3, CM, 2/0(2.0), 48000Hz, 448kbps @ 00:00:00.000

!> 1 frame(s) (32ms) added @ 00:00:03.232

audio frames: wri/pre/skip/ins/add 102/0/0/0/1 @ 00:00:03.264 done...

---> new File: D:\Video\2005-03-31(Thu)PM0329-CHD40.ac3

<{POST_SNAPBACK}>


Yeap I'm picking up SC HD Channel here is Wagga Wagga NSW. Just a Colour Bar Test but it's a start. Prime HD is still SD. However we still don't have the WIN HD Channel. :blink:

#19 BlueDusk

BlueDusk

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 1,381 posts

Posted 31 March 2005 - 05:00 PM

Yup, Wollongong has it today.

#20 OzHTfan

OzHTfan

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts

Posted 01 April 2005 - 11:06 AM

Why is anyone worrying about bit rates being higher on the regionals than the Metro channels? The video quality is only going to be as good as its original source bit rate provided on the HD feeds from Metros. Also there's no point in hoping Prime are going to magically broadcast in 1080i when all of 7's 'HD' content is garbage 576p...If they did upconvert it would be like using a scaler on your DVD but not even as good..

#21 kenneth

kenneth

    AV Forums Member

  • Senior Member
  • 4,230 posts

Posted 01 April 2005 - 12:11 PM

Seven does 1080i internally. They just transmit 576p.

#22 colinu

colinu

    AV Forums Member

  • Member
  • 52 posts

Posted 01 April 2005 - 12:21 PM

Seven does 1080i internally. They just transmit 576p.

<{POST_SNAPBACK}>

Except some locally produced stuff that is 576 25p and then frame doubled.
http://forum.digital...t.php?p=1890903

#23 des

des

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 583 posts

Posted 01 April 2005 - 04:20 PM

how do u find out bitrate on the fusion card?

#24 des

des

    AV Forums Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 583 posts

Posted 01 April 2005 - 04:33 PM

You dont think then will do this anytime soon? Im getting annoyed with all these 576p Channels.

#25 Tim H

Tim H

    AV Forums Member

  • New Member
  • 16 posts

Posted 01 April 2005 - 07:19 PM

Hello DTV addicts in Canberra

SCTEN HD. The teac is picking up station 50 but alas no pic or sound as at 7:15pm Friday 1 April. Is this a B/C issue - ie no signal or is it a STB problem?

WIN HD test loop and PRIME test screen are both very good.

Thanx Tim